Realskole en god start på livet

Det at vælge en realskole til sit barn, når skoletiden begynder eller tidligere hvis der er en vuggestue eller børnehave tilknyttet realskolen, er guld værd – det er det bedste af det bedste man kan give sit barn, og når vi tænker på hvor mange år man skal gå i skole nu om stunder, så er det bare med at få valgt rigtigt fra starten af – det betyder ikke at man ikke kan skifte fra en folkeskole til en realskole hvis den folkeskole man er tilknyttet ikke kan udvikle sit barn eller barnet ikke trives der. Realskolen Nørre Aaby der ligger i Middelfart kommune, har både vuggestue og børnehave tilknyttet og har klasser fra 0-10 klasse – man kan altså gå her indtil man skal til de videregående uddannelser. Det at have en tryg tilknytning til den skole man går på er vigtig for udviklingen af barnet – og på nørre aaby realskole arbejdes der ud fra Gensidig forpligtelse, faglighed tryghed og traditioner, og disse ting skal man jo selv være med til at opretholde.

Jeg kan personligt godt lide at de helt små, allerede fra vuggestuen af, kommer til at kende skolen med årene, da det at starte i skole er en krise og et stort skridt i et barns liv, denne krise som barnet oplever, bliver væsentligt formindsket for ikke at sige helt fjernet, ved at barnet kender sin skole fra de helt tidlige år af.
Der er også små klasser, og et mindre antal af elever i de tidlige årgange, således at der også er ro og tid til hver enkelt barn, og alle ved at små børn har brug for mange gentagelser, og derfor også kræver længere tid til tingene, og det er der plads til, når der er færre elever.
Hvis man ikke trives i sin skole, har man også svært ved at modtage indlæring, og det er en af de tilgange realskolen Nørre Aaby har, så her tager skolen ansvaret for at den unge trives og dermed også lærer mest muligt.