Støjer det med elektriske gardiner

Kan du huske, da I fik den første emhætte i jeres hjem, eller I flyttede til et sted med emhætte?
Det var noget af en revolution, og I kunne ikke vente med at komme til at lave mad i et køkken, hvor man ikke længere skulle have gardinerne kronisk åbne, så man kunne få al den em ud, og man ikke ved et uheld aktiverede røgalarmen.
Glæden forsvandt dog lidt, når man så tændte den, for den larmede mere end en industrivaskemaskine, og man måtte næsten råbe til hinanden, hvis man skulle snakke sammen over madlavningen.
Men det måtte man jo leve med, for hvordan kunne man få sig selv til at brokke sig, når man nu havde fået det, man havde drømt om så længe? Det var jo end landvinding, og det var også dyrt, og man kunne ikke få det hele, så man måtte leve med, at det støjede en del, selvom man næsten fik høreskader af det.
Nu er tiden så kommet til elektriske gardiner, som det ikke kun er butikker og kontorer, der har, men også private.

Der kommer ikke megen lyd fra de elektriske gardiner

Man lagde måske ikke mærke til, hvor meget lyd der kom fra de gardiner, når man var i en butik eller et kontor med den slags, men der var så også mange andre lyde, som der eventuelt kunne gå ind over og overdøve lydene fra det elektriske gardin, når det kørte, så det var svært at få en fornemmelse for, om der reelt kom ubehagelig støj fra dem eller ej.
For sådan noget kunne jo ende med at gøre, at man ikke ville have dem derhjemme, fordi man ikke gad bruge dem, hvis de larmede for meget.
Heldigvis kan man sige, at hvis man bare investerer i nogle moderne og nye elektriske gardiner, så er de som regel meget lydsvage. Man kan lidt med en tommelfingerregel sige, at desto længere tilbage i version med den slags, som man går, desto mere støjende kan det være, men der er skam bestemt undtagelser.